mandag den 11. august 2014

Tidslommer

Henrik fra Ringsted Fragt Service på vej med havefliser, så anlægsgartneren kan komme igang.


Her i denne hektiske byggetid har jeg/vi af og til revet dage ud af kalenderen for at få blæst hjernen igennem.De dage er bl.a. blevet brugt til at besøge nogle af Danmarks dejlige "tidslommer", som i det danske sprog forstås som:  "Et sted hvor man forestiller sig at tiden står stille." Her mener jeg naturligvis ikke, at tiden er gået i stå.

 

En sweetdeal til en brunch ved Amager Strandpark fik en krølle på, da vi besluttede at køre hjem over Dragør. En lille omvej, men så dejlig at besøge. Her får man stokroser, velplejede gårdhaver til de dejlige gule huse med de røde tage og et fantastisk havnemiljø. Vi behøvede slet ikke andet, end at gå gennem labyrinter af små krogede stier, gader og stræder, som midt-byen er fuld af.

Stemningsfulde små haver og huse

En spytklat fra byen ligger havnen, som oser af miljø. Glem ikke at besøge Café Espersen på havnen.
Desværre var vores maver fulde efter en dejlig brunch ved Amager Strandpark, på en hyggelig lille sommer café ved Københavns kommende riviera, efter min mening. - Amager Strandpark, . 

Men der er også kolde fadøl hos Espersen, som kan nydes uden mad! 


Bor du ikke på Sjælland, så findes der stadig mange af disse små skønne byer rundt om i Danmark. 
Prøv fx Sæby som har lige så meget at byde på.  2)Hven

Hvor er vi heldige. En fødselsdag fik os en tur til Hven. 

Vi kom dertil på en skøn lejet fiskerbåd. Men der findes flere andre måder at komme dertil på, bl.a. fra København og Rungsted, alt efter temperament. 

Alt ånder fred og ro på denne lille svenske ø Ven.(den svenske stavemåde)
Øen byder på hortensia i alle de skønneste farver, honning og whisky fra eget destilleri. Der bages brød af håndmalet durummel og spises lokale gedeoste. Det er oplagt, at planlægge en ren gourmettur til øen med overnatning næste gang. 

Besøg den store danske videnskabsmand Thyco Brahes observatorium og museum, hvor man sagtens kan bruge en del tid. Vi var heldige, at få en god og grundig rundtur. Han var trods alt et af historiens mest betydningsfylde mennesker indenfor sin videnskab. 

Jeg har aldrig set så mange gule udlejningscykler på ét sted. Der er er nok til alle. Men det er nok alligevel en god idé at bestille, hvis man er et stort selskab.

Man får ikke nogen øm bagdel af at cykle, for øen er blot 4,5 km x 2,4 km. Det er hurtigt overset. Lad tiden gå i stå og dvæl ved de små tings glæder. 


Så er båden ved at være klar til at hente selskabet og sejle mod Hven.. 

Velkommen til Hven. Svanemor viser stolt sine unger frem for de nyankomne. 

Efter en afstikker på whisky destilleriet, hvor vi fik en glimrende frokost, så er det op på den "gule ged" igen.

En kort cykeltur og så er vi ved et af øens højdepunkter. Thyco Brahes museum med have og observatoriet, som er under jorden. Levende fortalt af vores guide. Det kan anbefales, at få en guidet tur, så man får alle detaljerne med. Også dem vi ikke fik med, da vi gik i skole! Uranienborg, sølvnæsen, hans grav og meget mere. 


Læs mere om Uranienborg her: Den Store Danske
Godt bespist, forblæste og fyldt op med dejlige oplevelser vender vi snuden hjem til Danmark. 


Glæd jer til de næste tidslommer eller vær gæsteskribent på bloggen, hvid du har et godt forslag. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar