tirsdag den 29. maj 2012

Jeg har svært ved at få armene ned


af begejstring :)Så skal der køres rundt om Farum Sø.
Klar til afgang.
Foto: Bodil Hammer
Her starter vi turen
Foto: Bodil Hammer


TAK TAK TAK - vi havde en skøn tur på cykel på Farum Søsti og hørte både flagspætten og gøgen, så rådyr og spiste vores medbragte klemmer på en bænk.

 Dejligt at vi har fået støtte fra EUs-LIFE program og er kommet ind under de såkaldte Natura-2000 områder
Farum Søsti

Furesø Kommune indviede 20. maj 2012 det, der nu hedder Farum Søsti.  Naturstyrelsen  og kommunen har i fællesskab etableret 10 km natursti rundt om Farum Sø. Her får man mulighed for gående/løbende eller på cykel, at opleve mange helt underskønne naturområder. Det er jo ikke fordi man ikke tidligere har kunnet gå rundt om søen, det har man altid kunnet. Det der er så fint ved at få turen genbeskrevet her er, at der nu ,meget diskret, er opstillet natursten  som viser vej, samt andre natursten hvorpå der er udhuggede motiver, som viser de enkelte områders unikke blomster eller dyr. Stenhugningen er udført af Olav Johannisson. Stenene vil jeg ikke vise billeder af, de er jo beskyttet af ophavsretten. Tag selv ud at se dem. De er smukke. :) Fantasidyr


Skøn kunst fra natures eget skatkammer
Foto: Bodil Hammer

På turen kan man få et kig ind i Præsteskoven, eller slå en lille sløjfe ind om Farum Kirkegård. Der er også mulighed for at fantasere, når man støder på sjove træstammer. Nogle ligner dyr andre er beboet af svampe. Eller man kan måske se en grævling i Sækken!

Tag turen hurtigt på cyklen eller driv og nyd freden og stilheden. Jeg kan huske, hvordan jeg for omkring 25 år siden tog turen rundt om søen og for vild flere gange, det skete ikke denne gang. Dengang var der også flere områder, hvor man måtte bane sig vej igennem, nu er der en fin anonym sti, hvor der er taget behørigt hensyn til naturen. Man kan også stadig tage alfavej og blive væk, dejligt. Vi kigger efter nøkkeroser og andet liv.
Her Mølleådalen.
Foto: Bodil Hammer
Tænk at  luften i de lyse sommernætter kan være tyk af flyvende flagermus ved Farum Sø. Oplevelser i hele landet

Foto: Bodil Hammer

Sådanne områder findes jo ikke kun i Furesø Kommune - gå ind på Naturstyrelsens hjemmeside og find de skønne områder i netop din kommune. Det giver ikke kun en på opleveren, men også det vi alle skal have - motion - på den fede måde!
Der er dækket op i det grønne.
Foto: Bodil Hammer
Her indtages de medbragte sandwich.
Og her kom så det lille hjertesuk.
Der mangler affaldskurve på stort set hele ruten ved bænke og borde.  


Mindre begejstret blev jeg imidlertidda jeg lørdag den 26. maj læste Kresten Schultz Jørgensens (KSJ) indlæg i Berlingske Business under dagenssynspunkt. Jeg fik armene ned og fingrene til tasterne, for det var da noget af et "judasbrev", Farum der fik af KSJ, som af en eller anden (uforklarlig) grund må gøre opmærksom på at, citat: "jeg er fra Farum af", citat slut

FCN vinder guld, 2012. Foto: Jens Kaas
Allerførst skal vi måske lige slå fast, at det ikke blot er en triumf for Farum, at en fodboldklub vinder guld i superligaen. Det er da så sandelig også en triumf for Furesø Kommune, som Farum en en del af sammen med Værløse. Sidst, men ikke mindst er det en glæde for FCN som hold og klub. Det er flot og det er stort !

Jeg har ikke den følelse af at være den Farum-borger,der er på jagt efter identitet, som KSJ beskriver,  ej heller har jeg en følelse af, at vi befinder os i en soveby.Soveby


Her vil jeg da lige give definitionen på en soveby fra www.denstoredanske.dk

Ifølge KSJ defineres vi i Farum som, citat: "Farum er en by , hvis jagt på identitet og storhed er som en rutsjebane, hvor turen hele tiden starter forfra, fordi byens borgere naturligt nok har svært ved at affinde sig med deres skæbner.
Kedelig soveby på kanten til Nordsjælland, men så tæt på bønderne i Ganløse og proletarerne i Ballerup, at man aldrig bliver lige så fine som dem i Birkerød og Holte. Byen ligger som bekendt smukt ved både Furesøen og Farum Sø. Men den blev konstrueret i 1960'erne..." Citat slut. 


Konstruktionen startede vel langt tidligere omkring 1900 med gartnerier og af driftige folk, som fulgte en naturlig udvikling i landet. Er din definition af de omkringliggende byer virkelig sådan i dit hoved?    


Vi er en kommune, som er blevet lagt sammen ved kommunesammenlægningen i 2007, store kommuner kom til og mange mindre forsvandt - og ja - det var måske ikke smukt, men den integration der foregår netop nu i Farum/Værløse sker inde fra og langsomt bliver vi integreret, men sjælen er med hos hver eneste borger. Ikke fordi FCN vandt guld, men på trods af, at FCN vandt guld! 


Furesø KommuneVi ønsker netop ikke kun at være en by, der er bygget op om kun én ting, men om mange forskellige. Vi er stolte over når noget går godt og vi lærer at handle positiv når noget skal samles op i Furesø Kommune.
Vi har et byråd, en borgmester og en masse klubber, en af dem er FCN med Allan K. Pedersen som ejer, ja.
 Så KSJ måske er du "fra Farum af", men er du ikke flyttet for længst? Er du netop ikke én af dem, du selv nævner? Citat: "Hvem kan sige nej til den slags? Et tilbud om sports-stjerner og events, kendte mennesker på bytorvet og anlægsbyggeri i en klasse, vi kun kendte fra hovedstaden"...citat slut. Hvis du bor i Farum, så vær med på holdet, hvis ikke så lad i det mindste være med at være så arrogant. Vores brand skal komme inde fra og ikke fra overfladen. Tænk hvis FCN ikke placerer sig lige så fornemt næste år, hvor skal vi så hænge vores hat?


Jeg har forresten selv boet i Farum, siden jeg var 11 år! Farum og Værløse en gode gamle byer. I dag Furesø Kommune. 
Varmluft ballon over Farum.
Det er ikke varm luft det hele i Farum.
Foto: Bodil Hammer


Hvem er fra FarumMåske har nogle forladt byen, du har fx! Men nye kommer og andre går, det giver mig bekendt også liv, når yngre blandes med ældre i et samfund. Forhåbentlig er det så de utilfredse, der forlader skuden. Ellers kunne man frygte, vi gik i stå og blev den by, du mener vi er, citat:  "...en vissen soveby nordvest for København.
Årh, vissen og vissen. Jo, den er så. Jeg er selv vokset op i Farum og kan kende et mindreværdskompleks, når jeg ser det". Citat slut.


Hvem er det, der har et mindreværdskompleks? - og er du den fortabte søn? 


  Ingen kommentarer:

Send en kommentar