fredag den 8. november 2013

Køkkenskriverier

Det ene projekt tager det andet

Første blog om dette projekt kan læses her:

Fra stort til mindre


For to måneder siden planlagde vi en rejse til Indien uden at vide, at et endnu større projekt stod for døren.

En af mange tegninger.
Hold da op, vi har netop afsluttet det andet møde hos køkkenfirmaet og mangler nu blot lidt detaljer.

Det griber om sig, når man pludselig står med begge ben begravet i nyt byggeprojekt. For vi vil gøre alt for, at vi med sikkerhed kan sige til os selv, at vi har vendt hver en detalje i både stort og småt.

Allerede da vi havde besluttet os for, at skifte det store hus ud med et mindre, gik vi igang med en tilretning af indretningen af standardhuset. Vi var ikke længe om at blive enige om, at vi ville tilkøbe 14 m2, så nu går vi fra 180 m2 ned til 134 m2.

Det er ret meget, når man tænker på, hvad der så skal bortskaffes/smides ud/foræres væk!

Det betyder, at vi nu har kunnet udvide køkken-alrummet med 14 m2. Et rum som altid har været et omdrejningspunkt hos os.

Valget af køkken er forudbestemt af byggeherren 2e Group til at være et HTH-køkken. Derfor har vi nu besøgt samtlige HTH butikker i vores område for at få ideer til køkkenets indretning. Vi har så tegnet og diskuteret frem og tilbage, hvordan vi får dækket vores behov og især, hvad vi ikke har brug for mere, når vi nu begynder at reducere vores køkkentøj!!!

Vi prøver at være realistiske


En ting vi skal vænne os til er et køkken uden vinduer - der kommer dog ovenlysvinduer.
Forslag fra HTH.
De manglende vinduer betyder, at vi prøver at gøre indretningen så let som mulig og især så lys som mulig. Samtidig prøver vi, at give køkkenet personlighed ved ikke at tage katalogløsninger. Heldigvis er alt jo muligt i dag.

Vi vil integrere nogle at vores egne møbler i køkkenet, prøve at holde os fra mode bølgen og vælge tidløst. Det betyder bla., at vi ikke vælger farvede klinker og låger.

Bambus


Allerede nu er vi klar til at få en massiv bambusbordplade som køkkenbord. Vi faldt begge spontant for materialet. Men vi køber jo ikke bare en bambusplade uden at undersøge dens kvaliteter i forhold til andre kendte bordplader.

Så kort fortalt er bambus en græsart, der gror frit i naturen, Det er et miljøvenligt produkt med gode tekniske egenskaber og så har det også et smukt æstetisk udseende, synes vi. Af alle planter optager denne græsart mest CO2 og reducerer derved drivhuseffekten effektivt. Fagfolk, har vi nu lært, måler bordpladers styrke/hårdhed ud fra en Brinell-skala:

På Brinell-skalaen (hårdhed) måler bambus 4,7
mens bøg, eg og ask til sammenligning måler 3,4
til 3,7. Bambus er altså et særligt stærkt materiale.

Vi fandt disse nyttige oplysninger på denne hjemmeside: keflico, hvor man kan læse meget mere.

Vi har haft et rigtig godt møde et og møde to med HTH og har fået forslag at arbejde ud fra. Så vi er meget snart klar med køkkenet. Vi har faktisk haft endnu en rundtur til samtlige butikker i vores region, for at se hvordan vi kan udnytte pladsen bedst muligt mht. til skabe. Dem er der plads til meget få af, så her har fantasien være i gang.

På et tidspunkt er det også vigtigt at sige nok er nok. Spørgsmålet er hvornår?


Svaret er, at så længe jeg har en forkert mavefornemmelse, så ved jeg, der er noget galt. Så er det på'en igen

Der skal tænkes anderledes, når man fx pludselig ikke får vaskerum og bryggers. Jeg vågner dagligt op og har fået nye ideer eller er kommet på bedre tanker. Fx havde jeg svært ved at forliges med en malet væg bag vask og komfur. Så vi tog endnu en tur rundt til diverse køkkenbutikker og endnu en gennemgang af køkkenkataloger for at få gode ideer. Heldigvis findes katalogerne samlet ét sted på denne hjemmeside: iboligen, så vi behøver ikke have stakke af kataloger liggende med små gule sedler.

På denne idéjagt fandt vi så en løsning med en mathvid glasplade, usynligt pålimet på væggen. Det vil faktisk syne som en malet væg, men det er noget nemmere at tørre "tomatsaften" af en glasplade.

Køkkenvasken er valgt ud fra dens evne til kunne rumme bl.a bageplader og suppegryder. Vi er storforbrugere af suppe. Så det var egentlig ikke så svær en øvelse.

Vi er også ret konservative omkring valget af armaturer, såvel i køkken som i baderum. Vi har valgt de samme, som vi har fået udskiftet fornylig i vores nuværende hus. Samme sikre løsning vil vi vælge for så vidt angår "hvidevarer". Da vores gamle Miele opvaskemaskine  tjent os i 27 gode år.

Derfor besøgte vi Mieles showroom, Her sælger man ikke, så der var god tid til at få gode informationer om de enkelte maskiner, super godt, det kan jeg varmt anbefale, lige meget hvilke mærker man vælger.

Efterfølgende gik vi så ind på nettet for at finde de bedste priser. Der er flere mulige sider fx:  wupti, whiteaway og pricerunner. Derefter en besked til køkkenfirmaet om valgene og de prisniveauer vi havde fundet frem til. Heldigvis kunne de tilnærmelsesvis matche prismæssigt.

Der er stor ros til HTHs Kristian fra Aalborg, som giver gode indput, når vi er i vildrede og det er vi. Vi undgår ikke en tredie omgang omkring skabsmoduler.

Nu tar vi fat i ejendomsmæglere.........for at få vores hus sat til salg


Torsdag drog vi et smut til det nordjyske for at få blæst hjernen igennem, klar til nye udfordringer. Det var ikke nogen dårlig idé. Stranden i Løkken. Foto: Bodil Hammer 
Lyset ved Vesterhavet. Foto: Bodil Hammer
Vejret viste sig fra den skønneste side og lyset var helt usædvanligt smukt.


Jeg kunne slet ikke lade være med at tage et par løbeture. Tænk, at man i november måned kan løbe med korte bukser og en enkelt langærmet bluse. Dejligt.

Havtorn høstes. Foto: Bodil Hammer
Der var nærmest udbrudt ild i havtornebuskene. Se min opskrift på marmeladen, som jeg lavede af det kg., jeg høstede.

Dette efterår har indtil videreværet dejligt og fyldt med selvskabte udfordringer. Vi får virkelig øvet os i samtalens svære kunst.

Sagt af min mand, Jens: "hellere de temperamentsfulde diskussioner end senere at opdage, at vi ikke fik talt om alt".

Ingen kommentarer:

Send en kommentar