mandag den 20. februar 2012

Hermione, prinsesser, fastelavnsboller og sjove ordFastelavn er mit navn!

Så for katten, nu skal den ha!
Foto: Bodil Hammer
SÅ skal der spises boller. Jeg foretrækker bestemt de hjemmelavede. Traditionen tro, er der ved det årlige arrangement, uddeling af "bagerens dårlige øje" i flere variationer. De er gode nok til dette, da der er mange frivillige, der stiller op som hjælpere. Så kan man ikke forvente, at der også er hjemmelavede boller. Desuden er det årets højdepunkt for ungerne, når der skal væddes om, hvor mange boller morfar spiser i år! Alligevel vil jeg da lige minde om de gode fastelavnsboller.
Der er masse fastelavnsris i butikkerne, de kan nu sagtens laves hjemme eller i børnehaven. Hvad er det nu med de fastelavnsris? Læs her: fastelavsrisets historie.

Harry Potter

En til de rigtig store,
en til de mellemste
 og så en oldetønde.
Foto: Bodil Hammer 
Det er blevet nemmere og nemmere med årene at udklæde sig til det årlige fastelavnsarrangement. Efter at have fået læst de første tre Harry Potter bøger, så var der ikke tvivl i sindet om, at årets udklædning skulle være Hermione, for Sofias  (8)vedkommende. Her er det så, at jeg jo gerne ville have være lidt mere med, jeg har aldrig læst ej heller set filmene om Harry Potter, en hjælp kan være linket. Det skal der bestemt rådes bod på, så jeg kan lære alle de figurer, der kan opstå i forhold til udklædning! Måske lidt dårligt, efter ca. tyve år på Gyldendal. Nå, men bøgerne står på hylden og venter. Hermione er nu ret nem, og alligevel er det bestemt meget nemmere at være prinsesse. Dertil behøver man slet ikke nogen udklædning, mener Julie (4), hun er den fødte prinsesse.

konger og dronninger

Karneval  i Venedig?
 Næ, blot Ved Furesøen.
Foto: Bodil Hammer
Det er nu også ret overvældende med alle de udklædte mennesker på lange rækker. Genren er jo gys, uhygge og lyserøde prinsesser. Så her er det vigtigste bare at få lov til at slå på tønden og hvem ved, blive kattekonge. Reglerne om, hvem der skal være kattedronning, er derimod ikke så entydige. Nogle steder er det den, som kattekongen vælger, andre steder er det den næste i rækken. Den mest udbredte skik går på, at den, der slår bunden ud af tønden, bliver kattedronning. Hos os havde de desværre ikke også en kattedronning. Det skal der nu være, er min mening. Billeder fra Den årlige tøndeslagning ved Furesøen, Stavnsholt. Søgårdens Grundejerforening. Hørt i byen: "mormor, i år er der ingen kattekonge, vi får et fastelavnsris i stedet for". 

Sjove ord 

 Dem kan man ikke få nok af, jeg samler gerne se lige det her: rosiflengius som betyder: 'rosiflengius', som betegner 'en person, der roser alt og alle; en der roser i flæng'. Efter personen 'Rosiflengius' i Holbergs 'Det lykkelige skibbrud'. Dannet af 'rose i flæng' + '-ius'). Andre sjove ord findes her.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar