fredag den 5. april 2013

Lockout dag nummer fire set fra en mormors side

Hundekoldt er det. Klokken er 7.15, men motion skal der jo til, så i stedet for spinning bliver det i disse dage en rask cykeltur gennem byen til "lockout-pasning".
På vej. Billedet er bragt med Sofias tilladelse.
Foto: Bodil Hammer


Dagen starter som i går med planlægning og morgenmad. Sofia venter  mig, så vi kan spise sammen.

Planlægning og morgenmad.


Dagens "skema" blev som følger:

Matematik.

Nationaltesten i matematik afholdes den 15. april. Heldigvis er skoleelever i dag så ferme til at gå på nettet, at der ingen problemer er  med at finde frem til demo-matematik-testen. Jeg fik et fint indblik i, hvordan de nationale tests foregår og vi øvede os på at læse opgavernes tekst, for sproget er ikke altid logisk. Vi øvede i ikke at "trykke videre", før vi lige havde checket, om alt nu var løst ok. For der er ingen vej tilbage, når der er trykket "næste".
Nu håber vi begge to, at der bliver en test den 15. april. Sofia fik løst testen til 100% efter nogle forsøg. Mit forsøg gav mig 77%! Godt jeg ikke skal på den!

Frikvarter med ipad 

Boller og opmåling

Vi forbereder en dej til at sætte i køleskabet til morgenboller. Det er en enkel sag, som består af lidt gær, havregryn, rugmel og hvedemel, olie og salt. En rigtig børnevenlig dej.

Herefter fortsætte klargøringen af værelset, som skal males meget snart. Vi har nu tømt alle hylder og kasser. Har kasseret flere Topmodel-tegnehæfter og gamle dagbøger med nøgler. Værelset er blevet målt  op for at få ideer til ny indretning. Sofia legede "levende tommestok", så vi kunne måle værelset op og lave en grundplan.

Næste skridt er at tape af og dække gulvtæppet til. Derefter griber vi til malerkosten, så Sofia kan få  indløst fødselsdagsgaven fra mormor og morfar, som er et besøg i IKEA med frokost.

Frokost 


Sofia arrangerede frokost med lasagne opvarmet i mikroovn. Herligt. Så læste vi mormorbloggen, dagens højtlæsning projekt og Sofia korrigerede mig med hensyn til indholdet. "Det er IKKE en læseliste mormor, men en læsekontrakt, hvor man skriver de læste sider og title/forfatter ind i."

Yo Yo og grågæs
Grågæs i Trevang i Farum.
 Foto. Bodil Hammer

På med cyklehjelmene og afsted ad omveje til det lokale bytorv. Det var en tur ud over marker og stier og til et skønt vandhul, hvor vi lige måtte stoppe op for at nyde en flok gæs. Vi tog et foto af dem og morfar har siden bestemt dem i fuglebogen. Det var en flok grågæs, som havde fundet en rasteplads dér.

Sidste "fag" denne torsdag var besøget hos Fætter BR, hvor BR's årlige fødselsdagsgave blev indløst. Desuden skulle de fyldte klistermærkehæfter omsættes hos til en yo yo  med lys. Det tyder da på, at foråret er på vej, når man køber den slags legetøj. Det er da også forår, når kan nyde en skøn cykeltur på seks kilometer uden handsker.

"på næste skoledag skal vi lave noget natur & teknik", citat: Sofia.Ingen kommentarer:

Send en kommentar