mandag den 15. april 2013

Så går vi ind i tredie uge i lockoutens tegn

Der kom desværre heller ikke hul igennem i forhandlingerne i denne uge, så vi tager fat på endnu en featureuge på mormormanér. De seneste dage har vist de rene paparazzie- udsendelser i medierne mellem KL's formand og Lærernes formand. : (


IKEA i børnehøjde.

Micky skrivebord fra IKEA.
Hurra for IKEA. Gavebeviset fra 9 års fødselsdagen skulle indløses og lidt andet nyt til væreslet skulle der også til, nu når malerarbejdet var overstået. Alle overflødige legesager er nu væk og det er pludselig blevet til et pre-teenage værelse. Slut med TopModel, Petshops og den romantiske reol. Ind med fint nyt skrivebord og en reol uden krummelurer. 

Afsluttede besøget i cafeteriet med frokost, sodavand og is. Klar til at læsse bilen med de indkøbte varer.   


Indretning af værelse

Fredag stod så i indretningens tegn. Hylderne blev fyldt op med seriebøgerne. "Piger på sporet", "Bedste veninder", "Asta" og så de bøger der pludselig kunne tælles som bevaringsværdige alligevel. Det var bla. "Den glade løve" og H.C Andersens samlede eventyr. Selvfølgelig skulle Harry Potter også på hylden sammen med LEGOs Harry Potter. Ærgerligt at denne LEGO-serie ikke laves længere, for der mangler nogle klodser for at fuldende borgen. Inden vi indrettede værelset færdigt, skulle der lige klares lidt  e-mat.
Vi trænede disciplinerne: regnearter, tal, geometri, matematik, tid og blandede opgaver. 
Herefter var der behov for en pause, før vi sprang ud i mormors hjemmelavede opgaver:  


Lokalavisens udfordringer

Opgaveløsning. Foto: Bodil Hammer
Fem opgaver med udgangspunkt i Furesø Avis. En fin måde at komme i gang med at læse aviser på. På turen gennem avisen fandt vi ud af, at der på det lokale skolelandbrug netop var blevet født lam.

Det blev udgangspunktet for mandagens naturdag, men først efter at vi lige klarede at spille balut, et avanceret Yatzyspil, som vi her i familien har spillet gennem 30 år. I tidernes morgen blev vi introduceret til det i Dubai. Med det spil kunne Sofia og jeg øve tabeller og regnestykker på en hyggelig måde. Her i familien spiller vi stadig balut, især når vi er på besøg i Dubai.

Når man ikke kan finde anemoner,
må man låne.
Foto: bodil HammerSå en rask gåtur ned til Skolelandbruget i det dejlige forårs vejr, som heldigvis endelig har fundet vej til vores breddegrader. 
Årringe skal tælles. Foto: Bodil Hammer
Vi slog et smut ned i skoven på jagt efter årets første anemoner. Dem fandt vi ikke, men vi hørte spætten hakke og fandt andre forårs bebudere, som gerne skal munde ud i en af Sofias skulpturer. Et nyfældet træ gav anledningt til at tælle årringe. Hvor gammelt mon det bøgetræ er? 

I kan godt være misundelige på vores skolelandbrug. For nogle år siden stod det til at skulle nedlægges for at spare penge på kommune budgettet. Vi er mange som takker for, at det ikke blev aktuelt. Skolelandbruget i Furesø Kommune er ikke blot til glæde for skoleklasser, der bliver også i årets løb holdt mange skønne åbent hus arrangementer for familier. Til julemarkedet kan man bla. købe kød fra de lam, vi besøger i foråret!

Undlad ikke at kigge forbi, hvis I er i området. Gå ind på hjemmesiden og læse mere. skolelandbruget.furesoe.dk/ForFamilier

Dejlige grisebasser i forårssolen.
Foto: Bodil Hammer
På Skolelandbruget var ikke kun født ét lam, men hele fem små nye sorte lam.
Forårslam på Skolelandbruget.
Foto: Bodil HammerNu er dagens lockoutskole slut og Sofia er draget til sine eftermiddags sysler på billedskolen, som heldigvis ikke er ramt af lockoutens lange arm. 

Hjemme sidder mormor og morfar tilbage og får sig en velfortjent  "morfar".

I morgen skal vi på Nationalmuseet. Så tror jeg morfar står for underholdningen.  Ingen kommentarer:

Send en kommentar